Kantoormeubelen


Een van de belangrijkste kantoormeubelen is het bureau. Bureaus zijn er in allerlei uitvoeringen en maten. Men kan kiezen voor een tafelmodel zonder veel poespas als men weinig paperwerk heeft en ruimte genoeg voor opbergkasten. Is dat niet het geval dan is het handig om een of meer ladenblokken aan het bureau toe te voegen. Let bij de aanschaf met name op de hoogte van het bureau. Het is heel belangrijk om een bureau te hebben met de juiste hoogte om klachten die te maken hebben met het kantoorwerk, bijvoorbeeld rugklachten, te voorkomen. Uiteraard speelt een goede bureaustoel hierbij ook een belangrijke rol. Heeft u een L-vormig bureau en dit komt vaak voor als men ook veel met de PC werkt, dan is een bureaustoel op wielen welke eenvoudig wendbaar is een vereiste. Bureaustoelen zijn er in alle soorten te krijgen en van alle gemakken voorzien. Tegenwoordig hoeven goede bureaustoelen niet duur te zijn, de prijs wordt hoofdzakelijk bepaald door de materialen die erin verwerkt zijn. Let er wel op dat het lichaamsgewicht een stevige stoel vereist en helaas ook vaak iets duurder is.

Kantoormeubilair en kantoormeubelen

Archiefkasten is ook kantoormeubilair dat in de meeste kantoren te vinden is. Archiefkasten nemen helaas veel ruimte in beslag. U kunt kiezen uit open archiefkasten en gesloten archiefkasten. Gesloten archiefkasten ogen geordend maar zijn ook hoger geprijsd dan open archiefkasten. Denk dan ook aan de plaatsbesparende roldeurkasten. Gesloten archiefkasten zijn vooral dan noodzakelijk als het gaat om betrouwbare informatie. Bij een kantoor in huis kan men er echter van uitgaan dat niemand toegang heeft tot het kantoor omdat men dan toch eerst door de voordeur moet komen. Een plaatsbesparende optie is verder een archiefzuil waarin de ordners kunnen worden geplaatst. Heeft men erg belangrijke informatie welke niet te groot in omvang is kan men ook kiezen voor een open archiefkast in combinatie met een kluis. Hierin kunnen dan tevens de persoonlijke documenten als paspoort, obligaties, e.d. worden opgeborgen.

Kantoormeubilair wordt aangeboden in de kantoorspeciaalzaken maar er zijn steeds meer discounters die ook veel kantoormeubelen verkopen. Zo zijn er kantoorgroothandels die werkelijk alles verkopen wat maar enigszins in een kantoor gebruikt zou kunnen worden van ehbo-set tot zijden planten. Ok online kunnen tegenwoordig bijna alle soorten kantoormeubelen worden gekocht.