Waterbedden


Een te hard matras zorgt er vaak voor dat mensen in hun slaap gaan woelen. Doordat een bepaalde draai er voor zorgt dat er te veel druk ontstaat op het lichaam gaat de slaper op zoek naar een nieuwe houding. Waar u op een normaal matras altijd de drukpunten voelt, wordt op een waterbed de druk zo verdeelt dat u uw lichaam nauwelijks contact voelt maken met het matras. Bij elke beweging die u maakt past het waterbed zich zo aan dat u comfortabel blijft liggen. Uw spieren blijven ontspannen. U heeft dus ook geen last meer van een woelende partner. De informatie en ervaring van gebruikers van waterbedden zijn zo positief dat de meeste gebruikers nooit meer terug willen naar een normaal matras.

Wat het waterbed precies doet is dat de opwaartse druk van het water elk stukje rug een gelijkmatige ondersteuning geeft en daardoor zorgt voor een optimale ontspanning van de wervelkolom.
Het gewicht van het lichaam wordt optimaal opgevangen en uitgespreid over het gehele oppervlakte zodat er een gelijkmatige druk ontstaat. Het verbeterd zo de bloedsomloop. Een goede bloedsomloop zorgt voor een sneller herstel van het lichaam. Telkens als de bloedsomloop gehinderd wordt door bijvoorbeeld een verkeerde houding gaan mensen in hun slaap een andere houding zoeken. Door het zoeken naar een nieuwe houding wordt de diepe slaap even onderbroken. Met een waterbed heeft u hier geen last van en u wordt hierdoor uitgerust wakker.

De regelbare temperatuur van het matras en de gelijkmatige steun zorgen voor optimale ontspanning. Een aangename temperatuur die u als ideaal ervaart, is zowel lichamelijk als psychisch enorm ontspannend. De warmte van een waterbed helpt u om uw spieren te relaxeren en zorgt voor een betere doorbloeding. Uw spieren recupereren beter en zullen ‘s morgens dan ook veel minder verstijfd zijn.

Waterbedden hebben ook een aantal medische voordelen:

- een waterbed voorkomt slapeloosheid
- vermindert rug- en nekklachten
- het vermindert stress.
- met name bij zwangerschap en bij mensen met brandwonden verhoogd het waterbed slaapgenot
- het waterbed voorkomt doorligwonden

Een ander voordeel van waterbedden is, ten opzichte van normale matrassen, dat de huismijt en schimmels er niet welig in kunnen tieren. Veel mensen zijn hier allergisch voor.

Een waterbed is niet goedkoop maar daar staat tegenover dat een waterbed, anders dan een matras, niet iedere tien jaar hoeft te worden vervangen. Een waterbed koop je voor het leven en staat fantastisch in de slaapkamer.