Lampen online

Zoals met bijna alle producten zijn ook lampen online te koop. Online kopen wordt vaak als gemakkelijk ervaren omdat men achteroverleunend op de bank met de laptop op schoot door het assortiment kan scrollen met alle gemakken van het ‘thuis zijn’.
Het is natuurlijk wel zo dat men de lamp niet fysiek kan zien en slechts aan de hand van een foto en technische gegevens tot een keuze moet komen. Dit is niet voor iedereen weggelegd en u moet zich afvragen of dit voor u een geschikte methode is om een lamp te kopen. Daartegenover staan vele voordelen zoals bijvoorbeeld het tijdstip waarop u een keuze maakt. Vanuit de luie stoel kan dat op ieder gewenst ogenblik ook buiten de openingstijden van de winkels.
Nog lang niet iedereen heeft wel eens online gekocht en daarom wordt hier in het kort beschreven waar men mee te maken krijgt.

U bezoekt de site waarop de lampen u het meest bevallen en u ziet uw droomlamp. U heeft alle technische details goed bekeken en met andere lampen, eventueel op andere sites, vergeleken. U plaatst de betreffende lamp in het winkelwagentje. Heeft u verder geen andere artikelen nodig dan kunt u uw persoonlijke gegevens invullen waarna automatisch gevraagd wordt naar uw betalingswijze. U wordt vanzelf door het proces geloodst en tenslotte kunt u op een overzichtspagina alle details nog eens goed controleren. Is alles correct ingevuld dan kunt u uw bestelling versturen.
In de regel ontvangt u dan een email waarin u bedankt wordt voor de bestelling en daarin worden ook zaken besproken als levertijd en wat te doen in het geval de geleverde lamp niet functioneert. De bezorging is meestal vrij flexibel en het is meestal wel te regelen dat u thuis bent op een bepaald moment om de bestelling in ontvangst te nemen.
Omdat u de lamp niet in den levende lijve heeft kunnen zien komt het natuurlijk wel eens voor dat de lamp niet geheel aan de verwachtingen voldoet. Dan kunt u de lamp retourneren onder bepaalde voorwaarden. Defecte lampen worden altijd vervangen.

In de regel gaat het altijd zonder problemen, de leverancier heeft voor zichzelf een nieuwe mogelijkheid gecreëerd om te verkopen en kent alle problemen die zich voor kunnen doen. In deze tijd waarin iedereen weinig tijd heeft is het een mooi alternatief voor de consument.